Jeg gikk første året av videregående på Kontra i Ski – en skole som ikke lenger finnes i den form den hadde da jeg gikk der. Året på Kontra satte ikke store spor i meg, annet enn at jeg traff noen fine folk. En av dem er Lene Teig. Hun var ikke min nærmeste venn på skolen, men vi kjente hverandre altså i 1988, for så å miste all kontakt da jeg flyttet over til Ås videregående skole året etter. Og så, på ett eller annet tidspunkt, ble vi venner på Facebook. Der så jeg et bilde hun la ut fra en hyttetur og tenkte: Den hytta er interiørmagasin-verdig! Så jeg tok kontakt og spurte om vi kunne få komme og ta bilder. Etter å ha tenkt seg litt om sa Lene ja, og inviterte meg og fotograf Jorunn Tharaldsen på besøk til Gaustablikk i fjor sommer. For et fantastisk sted å ha hytte – like bra på sommer som til vinteren, når det er ski in & out til slalombakken. Til alt hell var været fantastisk den dagen vi var der. Lene hadde også en venninne på besøk, Monika Solemsjø, som er en av mine naboer i dag. Det er en rar, liten verden.

Vi laget god mat og koste oss på hytta mens vi stylet og tok bilder. Noen dager på jobb er bare bedre enn andre.

Bildene fra Lenes hytte er på trykk i Maison Interiør nr 05 2018. Alle foto: Jorunn Tharaldsen.