Jeg fløy med Iceland Air til magasinkonferansen i Canada og – de litt vonde setene til tross – jeg ble begeistret for selskapets sikkerhetsvideo! Den er er kunststykke i storytelling, som grenser til content marketing. Om den funker til sitt formål er jeg usikker på; jeg er i alle fall ikke veldig opptatt av sikkerhetsrutiner når jeg ser på den, jeg får bare veldig lyst å besøke Island! Men så har jeg sett den sikkerhetsrutinen hundre ganger før – eller som komiker Jerry Seinfelt sier det:

They show you how to use a seatbelt, in case you havent been in a car since 1965.

Men jeg blir også beroliget av videoen. Iceland Air sier til meg at jeg kan se frem til en trygg reise. Selv om sikkerhet er utrolig viktig, er det også viktig å understreke fakta, som at statistikk sett kan du forberede deg på en trygg flyreise.

Var det bare ikke for de vonde setene!