Noen ganger kan det å vente på noe godt (Nogot) føles som å vente på Godot, men det er faktisk langt fra det samme. For den som venter på noe godt, venter aldri forgjeves.

Jeg venter på Harvest, et nettmagasin om, vel, ut på tur – aldri sur, vil jeg si. Selv kaller de det et leirbål. Bladet (jeg vet ikke om man vil kunne bla i det) har vært ventet lenge, og guttene bak har holdt sine ventende fans i ånde gjennom facebook og nyhetsbrev. Smakebiter. Men nå lover de at det kommer på fredag. Hviiin!

Det har vært ok med smakebiter, men mest har det fått meg til å lure enda mer på hvordan det endelige produktet vil bli. Som innbitt bladentusiast kan jeg ikke annet enn å fryde meg over alle nettbladene som dukker opp overalt. For meg er det en fantasi som blir virkelig. Man får aldri nok blader, og hvor fantastisk er det ikke at Gud og hvermann kan lage sitt eget?

Det blir vel en stund til Gud lager magasin, og problemet med hvermann er at han er ikke alltid så flink. Harvest har jeg høye forhåpninger til, også etter smakebitene. Nyhetsbrevet var i seg selv et gjennomarbeidet og smått innovativt produkt, selv om det fort ble forutsigbart – sånn er det jo.

Men, altså, vi venter. Til fredag. Og mens vi venter kan vi jo kose oss med andre nettmagasiner, som for eksempel:

Newsweek
Nyhetsbladet Newsweek har bare tjent på å legge ned papirversjonen. Nettbladet er lettere å navigere (og dermed mer interessant), og har løst overgangen fra papir til nett på en interessant måte. De har beholdt følelsen av ukentlig publikasjon, som er morsomt, men også litt irriterende. Jeg ønsker meg større frihet til å lete meg fram til interessant stoff, samt at jeg kan tenke meg det er frustrerende for journalistene å holde en god sak til fredag fordi da “kommer bladet ut”. Men, men. Noe skal de ha som er annerledes, antar jeg…

Matchbook
Jeg oppdaget denne for ikke lenge siden, men Katie & Jane (man blir fort på fornavn med dem) har laget nettmagasin i to år. Dette er jente-himmel med adgang for gutter som tørr. Her er blad som blad og som nettside, full frihet for leseren.

The Coolector
Er dette et magasin, en blogg eller en nettside? Nettopp, det er spørsmålet alle med interesse for blader på alle platformer stiller seg for tiden: må et nettblad kunne blas i? The Coolector sier nei, men jeg er ikke overbevist. Jeg føler mer at jeg leser en blogg når jeg er innom, men de lager bra innhold og de er gode på layout – og finnes det andre kriterier for å lage bra blad?